Баскетболистът на Спартак Плевен Николай Стоянов бе най-резултатен за отбора си при

...
Баскетболистът на Спартак Плевен Николай Стоянов бе най-резултатен за отбора си при
Коментари Харесай

Николай Стоянов: Наложиха темпо, което в България рядко достигаме

Баскетболистът на Спартак Плевен Николай Стоянов бе най-резултатен за тима си при загубата от Бристол Флайърс на старта на Европейската северна баскетболна лига. Ето и аргументите за провалянето, съгласно него:

 „ Съперникът наложи едно движение, което в България рядко съумяваме да достигнем. Това беше най-голямата разлика. На няколко пъти успявахме да вземем самодейността и да си помислим, че можем да обърнем, само че за дребен интервал те се връщаха въз основата на тази експанзия в отбрана и транзиция в нахлуване.

 Не мисля, че това, че те са имали повече мачове, е главният проблем. Ние изиграхме пет контролни срещи. Двама от нашите съотборници дойдоха преди 4-5 дни, може би това е едно от нещата, би трябвало повече време да се приспособяват. Имаше пробойни в нахлуване, където пропускахме да създадем нападенията, които бяхме подготвили -дали, че не сме се стиковали или поради тяхна експанзия. Може би и двете неща изиграха роля.

 Преди срещата бях убеден, че ще победим и залата ще е цялостна, че ще стане огромен празник. В живота не всеки път е по този начин. 

Още на полувремето си казахме, че такива мачове ще ни оказват помощ. Бристол Флайърс е сериозен тим, съумяха да се задържат в мача, макар положителните ни серии пукотевица. Казахме си, че това ще е един урок за нас и ще бъдем подготвени за идващите мачове и Европа, и в шампионата. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР